Divoký králík ze zeleninovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 800gramůDivoký králík
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůCuketa
- 250gramůCibule
- 40gramůSardelové řezy
- 150mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůBrandy
- 10gramůTymián čerstvý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůOlej olivový
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- 3Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.