Djuveč ze skopového
105 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5kusůBrambory
- 5kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 500gramůSkopová plec
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso osmahneme na oleji v kastrole. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji s masem a zalijeme vodou.
- 2Po chvíli přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Osolíme a okořeníme mletou paprikou.
- 3Když maso začne měknout, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše podusíme doměkka.
- 4Nakonec přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými vejci a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.