Dobrá omeleta s ovocem
20 min.
Ingredience
- 1decilitrMléko plnotučné
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 5lžicMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
- 600gramůOstružiny
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme vejce, krupicový cukr, sůl, nakonec mouku promíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře rozkvedláme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, vlijeme 2 naběračky těsta, chvilku smažíme, naskládáme ostružiny a pánev vložíme do horké trouby na 6 - 10 minut, aby se dopekl povrch omelety.
- 3Hotovou omeletu přeložíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.