Dobrá vánočka

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.
  • 3
    Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.