Dobrá vánočka
90 min.
Ingredience
- 160gramůCukr krupice
- 1kilogramMouka polohrubá
- 50gramůDroždí
- 140gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 300gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 140gramůMandle
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.
- 2Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.
- 3Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.