Domácí berek
75 min.
Ingredience
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůSýr Lučina - termizovaný
- 100gramůTuk
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto.
- 2Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme.
- 3Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem.
- 4Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát.
- 5Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme.
- 6Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta.
- 7Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut.
- 8Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.