Domácí berek

75 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto.
  • 2
    Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme.
  • 3
    Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem.
  • 4
    Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát.
  • 5
    Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme.
  • 6
    Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta.
  • 7
    Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut.
  • 8
    Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.