Domácí bramborový chléb

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
793 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve vroucí vodě, poté slijeme, necháme vychladnout a slupku oloupeme, následně je nastrouháme na struhadle. Droždí rozdrobíme do 10 g hladké mouky, přidáme cukr a 25 ml vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Smícháme 1 kg mouky, sůl, koření, brambory a kvásek. Přilijeme 500 ml vlažné vody, vypracujeme těsto, to rozdělíme na dvě poloviny a vlhkýma rukama vytvarujeme do bochníků. Přendáme na moukou posypaný plech a dáme na 45 minut kynout. Poté bochníky potřeme osolenou vlažnou vodou a necháme péct 15 minut při 200°C, následně opět potřeme slanou vodou a pečeme dalších 30 minut. Postup s potřením vodou opakujeme a pečeme dalších 15 minut. Upečený chléb vyjmeme z trouby, opět potřeme slaným roztokem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.