Domácí bramborový chléb
85 min.
Ingredience
- 180gramůBrambory
- 1030gramůMouka žitná chlebová tmavá předměřická
- 24gramůSůl
- 3lžičkyKmín celý
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 42gramůDroždí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
793 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve vroucí vodě, poté slijeme, necháme vychladnout a slupku oloupeme, následně je nastrouháme na struhadle. Droždí rozdrobíme do 10 g hladké mouky, přidáme cukr a 25 ml vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Smícháme 1 kg mouky, sůl, koření, brambory a kvásek. Přilijeme 500 ml vlažné vody, vypracujeme těsto, to rozdělíme na dvě poloviny a vlhkýma rukama vytvarujeme do bochníků. Přendáme na moukou posypaný plech a dáme na 45 minut kynout. Poté bochníky potřeme osolenou vlažnou vodou a necháme péct 15 minut při 200°C, následně opět potřeme slanou vodou a pečeme dalších 30 minut. Postup s potřením vodou opakujeme a pečeme dalších 15 minut. Upečený chléb vyjmeme z trouby, opět potřeme slaným roztokem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.