Domácí bylinkový chléb
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka chlebová
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1baleníDroždí sušené
- 0,5hrstBazalka
- 0,5hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy, promícháme se solí a sušeným droždím. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Vejce rozšleháme s podmáslím, přidáme muškátový oříšek a pepř. Smícháme s moukou a na kousky pokrájeným máslem. Přisypeme nadrobno nasekané bylinky a důkladně propracujeme. Z těsta vytvarujeme bochánek, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň 30 minut.
- 2Poté těsto znovu propracujeme, necháme kynout dalších 20 minut. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme chléb cca 40 - 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.