Domácí bylinkový chléb

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy, promícháme se solí a sušeným droždím. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Vejce rozšleháme s podmáslím, přidáme muškátový oříšek a pepř. Smícháme s moukou a na kousky pokrájeným máslem. Přisypeme nadrobno nasekané bylinky a důkladně propracujeme. Z těsta vytvarujeme bochánek, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň 30 minut.
  • 2
    Poté těsto znovu propracujeme, necháme kynout dalších 20 minut. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme chléb cca 40 - 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.