Domácí chléb
70 min.

Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín celý
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, sůl, kmín a droždí. Přilijeme vodu s octem, vše promícháme.
- 2Zaděláme chlebové těsto a necháme hodinu kynout.
- 3Dáme ho do vymazané a vysypané formy nebo vytvarujeme bochník na plech. Pečeme v předehřáté troubě.
- 4Po upečení potřeme chléb na povrchu vodou se solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.