Domácí chléb pro celiatiky

165 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky prosejeme droždí, vsypeme cukr, rýžové burisony a lžičku
  • 2
    hrubě mletého chlebové koření bio, špetku soli s vodou, mlékem, octem a olejem vypracujeme do hladkého těsta. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky ve tvaru chleba, které potřeme vaječným žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky, solí a kmínem.
  • 4
    Takto připravené chlebové bochánky pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Po vychladnutí tento chléb konzumujeme jako chléb koupený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.