Domácí chléb pro celiatiky
165 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka bezlepková
- 225mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůDroždí sušené
- 1hrstBurisony
- 1lžíceKmín celý
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaChlebové koření hrubě mleté bio
- 225mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mouky prosejeme droždí, vsypeme cukr, rýžové burisony a lžičku
- 2hrubě mletého chlebové koření bio, špetku soli s vodou, mlékem, octem a olejem vypracujeme do hladkého těsta. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
- 3Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky ve tvaru chleba, které potřeme vaječným žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky, solí a kmínem.
- 4Takto připravené chlebové bochánky pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Po vychladnutí tento chléb konzumujeme jako chléb koupený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.