Domácí chlebík plný semínek

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • Na potření
      • 50mililitrůVoda pitná
      • 250gramůOvesné vločky
      • 6lžicSlunečnice - semena
      • 2lžíceLen hnědý Bio
      • 2lžíceSezam - semena
      • 2lžíceChia semena
      • 3lžíceDýňová semínka
      • 1lžičkaSůl mořská
      • 2lžíceOlej sezamový
      • 50mililitrůVoda pitná
      • 125gramůOtruby pšeničné
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    175 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    27 g
    Vláknina
    8 g
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu). Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.