Domácí chlebík plný semínek
75 min.
Ingredience
- Na potření
- 50mililitrůVoda pitná
- 250gramůOvesné vločky
- 6lžicSlunečnice - semena
- 2lžíceLen hnědý Bio
- 2lžíceSezam - semena
- 2lžíceChia semena
- 3lžíceDýňová semínka
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžíceOlej sezamový
- 50mililitrůVoda pitná
- 125gramůOtruby pšeničné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Formu na chleba vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonovou formu). Připravíme si těsto: do mísy nasypeme 250g ovesných vloček, 50g otrub, slunečnicová, lněná a sezamová semínka, chia semínka a pokrájená dýňová semínka, sůl, olej a vlažnou vodu. Těsto v míse důkladně propracujeme, zakryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu si předehřejeme na 175°C. Odpočinuté těsto dáme do chlebové formy a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Semínkový chlebík pečeme přibližně 40-45 minut. Během pečení těsto 2-3x potřeme vlažnou vodou. Pečeme ho dozlatova. Po 45 minutách ho vyjmeme z trouby, vaklopíme na plech s pečícím papírem a dopečeme tak spodní stranu dozlatova. Chlebík po vychladnutí nakrájíme na porce, bude křupavý, chutná nejvíce čerstvý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.