Domácí husí paštika s hříbky a mandlemi

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí játra vložíme do misky s mlékem, po 1 - 2 hodinách z jater odstraníme blanky, rozkrájíme je na dvě části a osolíme je. Uzenou prorostlou slaninu (30 g) nakrájíme na tenké proužky, játra prošpikujeme a potřeme máslem. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
  • 2
    Omytou a osušenou vepřovou panenku pokrájíme a s polovinou hříbků i uzenou slaninou jemně pomeleme na masovém strojku. Směs ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, přimícháme loupané mandle a polovinu nakrájených hříbků. Vše důkladně zapracujeme do pomletého masa.
  • 3
    Formu na terinu vytřeme máslem (2 lžíce). Na dno dáme polovinu masové směsi, na ni položíme játra, která poklademe druhou polovinou masové směsi. Povrch pokryjeme tenkými plátky uzené slaniny (100 g) a formu uzavřeme. Velký pekáč naplníme horkou vodou, do něj vložíme formu s paštikou a necháme v předem vyhřáté troubě péct při 100°C přibližně 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.