Domácí jablkové taštičky
65 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceDroždí sušené
- 500gramůJablka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůHrozinky
- 100gramůTvaroh tučný
- 70gramůStrouhanka
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Mléko, rozšlehané vejce, 70 g změklého másla, 60 g cukru, 350 g mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Postupně přisypáváme zbylých 70 g mouky dle potřeby. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vyválíme jej a vykrojíme čtverečky, které posypeme strouhankou.
- 2Náplň připravíme tak, že do mísy dáme nastrouhaná jablka, 65 g cukru, skořici, hrozinky a tvaroh, vše spolu smícháme. Náplň dáváme doprostřed každého čtverečku a hrany pak přeložíme, abychom vytvořili taštičky. Dáme je na plech, přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 25 minut. Po upečení je potřeme 20 g rozpuštěného másla, které smícháme s 1 lžící moučkového cukru. Po vychladnutí můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.