Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1859 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
261 g
Vláknina
15 g
Vápník
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, vlažné vody, olivového oleje, droždí a soli v míse vypracujeme lehké hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rukama roztáhneme do čtvercového tvaru. Plát těsta posypeme na plátky nakrájenými olivami. Těsto ze dvou protilehlých stran přehneme do středu, abychom vytvořili tvar ciabatty. Ciabatty otočíme a doupravíme tvar kratších stran.
  • 3
    Na plechu vyloženým papírem na pečení pečeme na 230 °C asi 30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.