Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky
40 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 3gramySůl
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 200gramůOlivy zelené
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1859 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
261 g
Vláknina
15 g
Vápník
133 mg
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, vlažné vody, olivového oleje, droždí a soli v míse vypracujeme lehké hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.
- 2Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rukama roztáhneme do čtvercového tvaru. Plát těsta posypeme na plátky nakrájenými olivami. Těsto ze dvou protilehlých stran přehneme do středu, abychom vytvořili tvar ciabatty. Ciabatty otočíme a doupravíme tvar kratších stran.
- 3Na plechu vyloženým papírem na pečení pečeme na 230 °C asi 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.