Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů
35 min.
Ingredience
- Noky
- 4kusyBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůNoe pšeničná mouka hladká
- Omáčka
- 80gramůSýr Parmezán
- 80gramůGorgonzola sladká
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůSýr Fontina
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Moučné brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme. Do brambor potom rozklepneme vejce, přidáme prosátou mouku a špetku soli. Rukama vypracujeme těsto a dokud se lepí, přisypáváme podle potřeby mouku. Těsto ale musí zůstat vláčné.
- 2Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 3cm, které ještě nakrájíme na malé válečky široké asi 3 cm.
- 3Noky vhazujeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme několik minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je vyjmeme z hrnce.
- 4Sýry nakrájíme na kostičky. Do misky vlijeme mléko, přidáme nakrájené sýry a necháme asi 15 minut stát.
- 5Potom misku postavíme do horké vodní lázně, směs zvolna mícháme metličkou a rozpouštíme. Když vznikne hladký sýrový krém, vmícháme žloutek.
- 6Do misek nalijeme sýrovou omáčku a na ní dáme vařené noky. Znovu přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.