Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučné brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme. Do brambor potom rozklepneme vejce, přidáme prosátou mouku a špetku soli. Rukama vypracujeme těsto a dokud se lepí, přisypáváme podle potřeby mouku. Těsto ale musí zůstat vláčné.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 3cm, které ještě nakrájíme na malé válečky široké asi 3 cm.
  • 3
    Noky vhazujeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme několik minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je vyjmeme z hrnce.
  • 4
    Sýry nakrájíme na kostičky. Do misky vlijeme mléko, přidáme nakrájené sýry a necháme asi 15 minut stát.
  • 5
    Potom misku postavíme do horké vodní lázně, směs zvolna mícháme metličkou a rozpouštíme. Když vznikne hladký sýrový krém, vmícháme žloutek.
  • 6
    Do misek nalijeme sýrovou omáčku a na ní dáme vařené noky. Znovu přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.