Domácí pizza se salámem a zeleninou
64 min.
Ingredience
- Na formu
- 1lžíceHera
- 1lžíceMouka bezlepková
- Náplň
- 170mililitrůKečup
- 1lžíceBazalka
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 3lžíceOlej olivový
- 0,2kusCibule
- 200gramůSalám měkký bezlepkový
- 0,5kusPaprika zelená
- Těsto
- 150gramůMouka bezlepková Mantler
- 150gramůMouka pohanková
- 1gramHera
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2gramySůl
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Korpus: Z uvedených surovin vymícháme těsto, které rozválíme na tak velký plát, který by pokryl koláčovou formu. Do koláčové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali moukou plát těsta urovnáme a pečeme v troubě, vyhřáté na 220°C, asi 12 minut. Takto upečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme ho připravenou náplní a pečeme ještě dalších 12 minut. Domácí pizzu podáváme pokrájenou na jednotlivé porce teplou.
- 2Náplň: Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, jednu zelenou papriku, rajčata a bezlepkový salám pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme nakrájené suroviny s utřeným česnekem, kečupem, bazalkou, tymiánem a olivovým olejem.
- 3Náplň důkladně promícháme a rozetřeme jí na pizzu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.