Domácí ravioly s hovězí oháňkou
150 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kusHovězí oháňka
- 500gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 100gramůŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1035 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření.
- 2Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.
- 3Měkké maso obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. Na másle necháme zeskovatět nasekanou šalotku, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou kořenovou zeleninu (300g), obrané maso a vše krátce podusíme. Přisypeme nasekanou petrželku (nebo pažitku), ochutíme solí, pepřem a necháme mírně prochladnout.
- 4Nudlové těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverečky, které naplníme připravenou směsí. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.