Domácí roštěnky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Vápník
151 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnky velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Vhodnou mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátek roštěnky, potřeme olejem a položíme další plátek, opět potřeme a stejně pokračujeme u všech plátků. Necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
  • 3
    Roštěnky potom smažíme na pánvi a po usmažení je urovnáme na vymazaný pekáček těsně vedle sebe.
  • 4
    Na každou roštěnku položíme polovinu kompotované broskve a na ni polovinu hermelínu (sýr rozkrojíme podélně). Upevníme párátkem nebo jehlou.
  • 5
    Pokrm zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.