Domácí rybí vývar
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyRybí kosti
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 2kusyCibule
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou opláchneme rybí kosti.
- 2Rozpustíme v hrnci máslo, opečeme nakrájený pórek, cibuli, žampiony, petržel, fenykl, přidáme rybí kosti a chvíli necháme prohřát. Zastříkneme bílým vínem, pomalu víno vyvaříme a poté zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a ztlumíme.
- 3Vložíme bouquet garni, plátky citronu, pepř, necháme 25 minut táhnout.
- 4Nakonec vývar scedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.