Domácí sýr k okamžité konzumaci
25 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh konzumní
- 1litrVoda pitná
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na vytření formy a dochucení
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžícePepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.