Domácí tortellini s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí prsa
- 120gramůVepřová kýta
- 120gramůAnglická slanina
- 60gramůMortadella
- 150gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4litryVoda pitná
- Základní těsto na nudle [43204]
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi necháme rozehřát máslo, vložíme do něj na kostky nakrájená kuřecí prsa, vepřovou kýtu a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme dozlatova, pak necháme vychladnout a všechno dohromady rozmixujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou mortadellu, 120 g nastrouhaného parmezánu, jedno vejce a opět rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Vezmeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka o průměru 5 cm. Na kolečka dáme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Takto připravené tortellini dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Na talíři pak posypeme parmezánem a podáváme.
- 2Základní těsto:
- 3Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 4Takto vyrobené těstoviny pak vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.