Domácí tortellini s kuřecím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
795 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší pánvi necháme rozehřát máslo, vložíme do něj na kostky nakrájená kuřecí prsa, vepřovou kýtu a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme dozlatova, pak necháme vychladnout a všechno dohromady rozmixujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou mortadellu, 120 g nastrouhaného parmezánu, jedno vejce a opět rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Vezmeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka o průměru 5 cm. Na kolečka dáme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Takto připravené tortellini dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Na talíři pak posypeme parmezánem a podáváme.
  • 2
    Základní těsto:
  • 3
    Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  • 4
    Takto vyrobené těstoviny pak vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.