Domácí višňovka

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou.
  • 2
    Na teplém, slunném místě necháme višňovku stát 4 týdny, potom slijeme přes filtr nebo plátýnko do čistých lahví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.