Domácí višňovka
10 min.
Ingredience
- 2litryVišně
- 1litrLíh konzumní
- 2kusySkořice celá
- 5kusůHřebíček
- 500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou.
- 2Na teplém, slunném místě necháme višňovku stát 4 týdny, potom slijeme přes filtr nebo plátýnko do čistých lahví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.