Domácí žaludeční hořký likér ze zelených ořechů
30 min.
Ingredience
- 400gramůOřechy vlašské
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 200mililitrůSirup cukrový
- 50mililitrůRum
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 1litrCalvados
- 30mililitrůGrappa
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme extrakt z měkkých zelených vlašských ořechů. Celé ořechy omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Pak ořechy rozmačkáme v lisu, tak z nich odstraníme hořké látky. Výlisky dáme do velké sklenice, přidáme celou skořici, jednu vyškrabanou celou vanilku, špetku zázvoru, špetku muškátového oříšku, špetku mletého hřebíčku a vysokoprocentní jablečný destilát, který musí pokrývat ořechové výlisky. Směs promícháme, uzavřeme a odložíme na 14 dní na chladné a temné místo.
- 2Pak směs znovu zlisujeme a následně přefiltrujeme přes nylonový filtr do druhé nádoby.
- 3Do 820 ml ořechového extraktu přimícháme 200 ml cukrového sirupu, 30 ml vinného destilátu a 50 ml rumu. Takto by jsme měli získat 1 litr ořechového hořkého likéru, můžeme ho přidáním zahustit 50 g glukózy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.