Domácí zelená kari pasta
41 min.
Ingredience
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 6kusůChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 5kusůŠalotka
- 1lžíceZázvor celý
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
999 mg
Postup přípravy
- 1Citronovou trávu nakrájíme na tenké plátky. Přidáme limetkovou šťávu a 30 minut vaříme na mírném plameni.
- 2Na druhé pánvi minutu nasucho opékáme pepř, koriandr a kmín. Odstavíme a necháme vychladit. Poté to přidáme k citronové trávě a vše dáme do mixéru. Přidáme i zbylé ingredience – oloupaný česnek, chilli papričku zbavenou semínek, šalotky, oloupaný a nahrubo nasekaný zázvor, koriandr, krevetovou pastu (pokud ji neseženete, nevadí) a slunečnicový olej.
- 3Vše rozmixujeme dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.