Domácí žemle z bramborového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
979 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy, osolíme, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj droždí a cukr rozpuštěné ve 350 ml vlažné vody. Vmícháme trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Uvařené, oloupané brambory prolisujeme a spolu s vejcem a olejem vmícháme do kvásku. Necháme znovu kynout. Potom těsto prohněteme a necháme kynout dál, dokud nenabude do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme žemle, urovnáme je na plech, potřeme bílkem a posypeme sezamem a mákem.
  • 4
    Žemle pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.