Domikát z podmáslí a smetany
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2,5decilitrySmetana zakysaná 15%
- 2,5decilitryMléko - podmáslí
- 1,5lžičkyKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 0,75litrVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.
- 2Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
- 3Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.
- 4Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.