Dort Pavlova

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.
  • 2
    Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.
  • 3
    Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.
  • 4
    Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.
  • 5
    Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.
  • 6
    3 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.
  • 7
    Kostičky vmícháme do smetanového krému.
  • 8
    Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.