Dort Pavlova
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyKiwi
- 18gramůSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůCukr moučkový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.
- 2Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.
- 3Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.
- 4Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.
- 5Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.
- 63 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.
- 7Kostičky vmícháme do smetanového krému.
- 8Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.