Dort pro manikérku

100 min.
Česká republika

Ingredience

  • Hmota na ruku
  • Na přelití
    • 100gramůČokoláda bílá
  • Ořechový korpus
  • Tvarohový krém
    • 500gramůTvaroh jemný
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2baleníZtužovač šlehačky
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 50gramůOmega
    • 1000gramůMarcipánová hmota surová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1710 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
85 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechový korpus: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přidáváme horkou vodu. Přidáme olej a chvíli šleháme, pak postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec dáme mleté ořechy. Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta. Pečeme na 160° cca 40 minut.
  • 2
    Tvarohový krém: Vyšleháme tvaroh s cukrem, spojíme s napůl ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem.
  • 3
    Hmota na ruku: V kastrolu rozpustíme máslo se solí a vsypeme marschmallow. Za stálého míchání přidáme aroma a necháme úplně roztavit. Pak vsypeme rýži, řádně promícháme a vyklopíme na 100% tukem (Omegou) pomaštěnou linku. Pomastíme si také ruce a po chvilkovém zchladnutí si z hmoty uděláme kouli se kterou budeme dál pracovat. Chvilku ji necháme, povalujeme ji po lince, aby byla hladší a začneme tvarovat. Vytvarujeme si zhruba dlaň, prsty a postupně jak hmota chladne, tak prsty ztenčujeme a ohýbáme do tvaru, pak teprve se zabýváme dlaní. Lze si vypomoci kostrou ruky zhotovené z drátků.
  • 4
    Hotovou ruku necháme vytvrdnout alespoň do druhého dne, je potřeba aby se jednotlivé prsty podepřely, aby držely v žádaném tvaru. Po dokonalém ztuhnutí začistíme detaily, uděleláme lůžka nehtů – použila jsem platové nehty na vytvoření. Nakonec celou ruku polijeme bílou čokoládou, aby se zahladily nerovnosti a držel na ní potah. Po zaschnutí čokolády ji teplýma rukama uhlaďíme, oškrábeme zbytek a můžeme potahovat. Uděláme záhyby,zvýrazníme kloubky a nehtová lůžka. Samotný dort 2x prořízneme, naplníme tvarohovým krémem, na okraji plátu uděláme mantinely z máslového krému, aby potah nepřišel do styku s tvarohovým krémem. Taktéž po sestavení dortu povrch potřeme jen máslovým krémem a dáme pořádně vychladit. Po vychlazení potáhneme, dozdobíme detaily a umístíme ruku a drobnosti na vhodné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.