Dort s banánovou náplní

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vytřeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse promícháme cukr se 120 g mouky (zbylou použijeme na posypání válu), solí a citronovou kůrou, přidáme kousky zbylého změklého másla a vypracujeme žmolenkové těsto. Poté přidáme žloutek, vytvoříme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce zhruba 30 minut.
  • 3
    Odpočinuté těsto na vále rozválíme dotenka, vyložíme jím dortovou formu, aby byly i okraje. Těsto propícháme vidličkou, přikryjeme pečicím papírem, posypeme sušeným hrachem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Poté odstraníme hrách i papír pečeme ještě zhruba 5 minut.
  • 4
    Dort z trouby vyjmeme, teplotu snížíme na 175 °C. Dort potřeme rozšlehaným džemem, rozložíme na plátky nakrájenými oloupanými banány. Lemon curd rozšleháme s 1/4 tvarohu. Do zbylého tvarohu zašleháme vejce, poté vmícháme směs s lemon curdem a touto směsí potřeme banány.
  • 5
    Dort pečeme asi 35 minut. Poté dort necháme ve formě vychladnout. Před podáváním ozdobíme půlkami nebo čtvrtkami opláchnutých a okapaných jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.