Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem
90 min.

Ingredience
- Korpusy
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- Krém
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 150mililitrůKáva turecká
- 100gramůCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
- Krokant
- 100gramůMandle
- 50gramůCukr krystal
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na ozdobu
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Dort připravíme tak, že z bílkového těsta upečme tři kruhy v dortové formě, vychladlé je spojíme promazáním připraveného krému, kdy každou krémem natřenou vrstvu posypeme krokantem. Nakonec jednotlivé korpusy spojíme a dáme do lednice vychladit. Dort podáváme studený, jako pohoštění.
- 2Příprava krokantu:
- 3Nasekáme mandle, pražíme je ve zkaramelizovaném cukru tak dlouho, než začnou vonět. Potom směs necháme vychladnout na talíři a rozdrobíme ji.
- 4Příprava krému:
- 5Černou kávu smícháme s kukuřičným škrobem, tuto směs povaříme s 50g cukru. Necháme vychladnout.
- 6Korpus dortu:
- 7Troubu předehřejeme na 100°C. Do vyšlehaných bílků přimícháme opatrně polovinu množství cukru, dobře promícháme, vmícháme ocet. Nakonec vmícháme rychle zbylý cukr, těsto nalijeme do vymazaných dortových forem a necháme 2 hodiny v troubě péct. Po této době troubu vypneme, korpusy necháme ještě hodinu v troubě odpočívat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.