Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dort připravíme tak, že z bílkového těsta upečme tři kruhy v dortové formě, vychladlé je spojíme promazáním připraveného krému, kdy každou krémem natřenou vrstvu posypeme krokantem. Nakonec jednotlivé korpusy spojíme a dáme do lednice vychladit. Dort podáváme studený, jako pohoštění.
  • 2
    Příprava krokantu:
  • 3
    Nasekáme mandle, pražíme je ve zkaramelizovaném cukru tak dlouho, než začnou vonět. Potom směs necháme vychladnout na talíři a rozdrobíme ji.
  • 4
    Příprava krému:
  • 5
    Černou kávu smícháme s kukuřičným škrobem, tuto směs povaříme s 50g cukru. Necháme vychladnout.
  • 6
    Korpus dortu:
  • 7
    Troubu předehřejeme na 100°C. Do vyšlehaných bílků přimícháme opatrně polovinu množství cukru, dobře promícháme, vmícháme ocet. Nakonec vmícháme rychle zbylý cukr, těsto nalijeme do vymazaných dortových forem a necháme 2 hodiny v troubě péct. Po této době troubu vypneme, korpusy necháme ještě hodinu v troubě odpočívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.