Dort s rebarborou a sněhem
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 120gramůCukr krupice
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 60gramůMed včelí
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 20gramůMandle
- Těsto
- 150gramůMouka polohrubá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCitron
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
- 2Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme.
- 3Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 4Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta.
- 5Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut.
- 6Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.
- 7Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
- 8Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.