Dort s rebarborou a sněhem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
  • 2
    Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme.
  • 3
    Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 4
    Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta.
  • 5
    Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut.
  • 6
    Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.
  • 7
    Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
  • 8
    Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.