Dort s vůní anýzu
80 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 60gramůMandle mleté
- 150gramůCukr krupice
- 1lžičkaAnýz celý
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 40gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrstMaliny
- 10kusůFíky čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme důkladně do pěny. Mandle rozmixujeme a smícháme s hladkou a mandlovou moukou.
- 2Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme cca 2lžícemi moučné směsi.
- 3Mléko smícháme se lžičkou másla a rozdrcenými anýzovými semínky a zahřejeme. Jakmile se máslo rozpustí, přilijeme teplé mléko k ušlehaným žloutkům a zlehka promícháme.
- 4K moučné směsi přidáme kypřicí prášek a vše smícháme se žloutky. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a na závěr ochutíme najemno nastrouhaným kouskem citronové kůry.
- 5Troubu předehřejeme na 170C.
- 6Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 35minut. Po vyjmutí necháme dort vychladnout na mřížce.
- 7Mezitím 5 fíků rozmixujeme a vzniklou omáčku přefiltrujeme přes sítko. Dort nakrájíme na plátky, podáváme se lžící fíkové omáčky, dozdobíme čerstvými fíky nakrájenými na dílky a malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.