Dort s vůní anýzu

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem utřeme důkladně do pěny. Mandle rozmixujeme a smícháme s hladkou a mandlovou moukou.
  • 2
    Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme cca 2lžícemi moučné směsi.
  • 3
    Mléko smícháme se lžičkou másla a rozdrcenými anýzovými semínky a zahřejeme. Jakmile se máslo rozpustí, přilijeme teplé mléko k ušlehaným žloutkům a zlehka promícháme.
  • 4
    K moučné směsi přidáme kypřicí prášek a vše smícháme se žloutky. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a na závěr ochutíme najemno nastrouhaným kouskem citronové kůry.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 170C.
  • 6
    Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 35minut. Po vyjmutí necháme dort vychladnout na mřížce.
  • 7
    Mezitím 5 fíků rozmixujeme a vzniklou omáčku přefiltrujeme přes sítko. Dort nakrájíme na plátky, podáváme se lžící fíkové omáčky, dozdobíme čerstvými fíky nakrájenými na dílky a malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.