Dort se čtyřmi náplněmi

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, dvě špetky soli, promícháme, přisypeme mouku, moučkový cukr, přidáme žloutky, mléko, rozdrobené droždí a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout.
  • 2
    Těsto rozřízneme na pět stejných dílů a každý vyválíme na stejně velký plát. Plech vymažeme tukem a položíme na něj první plát. Povidla smícháme se strouhanou citronovou kůrou a plát pomažeme, přiklopíme druhým plátem těsta. Mleté mandle smícháme s mlékem, cukrem, strouhankou a citronovou kůrou, pomažeme druhý plát a zakryjeme třetím plátem, mletý mák smícháme s mlékem, máslem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou, pomažeme třetí plát a zakryjeme čtvrtým plátem těsta. Tvaroh rozetřeme s máslem, přidáme rozinky, cukr, žloutky, sníh z bílků, strouhanou citronovou kůru, promícháme a pomažeme čtvrtý plát těsta. Zakryjeme pátým plátem, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 40 minut.
  • 3
    Vychladlý dort ozdobíme šlehačkou, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.