Drákulova rajčatová polévka
25 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyRajčata
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka polohrubá
- 8decilitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4lžičkySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceBazalka
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vroucí vodou spaříme rajčata, poté je polijeme studenou, oloupeme je, odřízneme vršky, odstraníme stopky a nakrájíme dužinu. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a pokrájíme.
- 2Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme rozkrájenou cibuli, česnek a zaprášíme moukou. Mícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a hrnec odstavíme ze sporáku. Mícháme, aby byla polévka bez žmolků, poté vrátíme zpět na sporák, přivedeme k varu, přidáme nasekaná rajčata, a pod pokličkou dovaříme 10 minut. Přidáme sůl, pepř, cukr a dáme na talíře.
- 3Ozdobíme smetanou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.