Dresink s dijonskou hořčicí, česnekem a bazalkou
10 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl mořská
- 0,5lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
100 mg
Cukr
27 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný česnek (2 střední stroužky nebo 1 velký) a několik omytých lístků čersvé bazalky velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme 2 lžičky dijonské hořčice, čerstvě pomletý černý pepř, mořskou sůl, 0.5 lžíce vinného octa a 3 lžíce oleje extra panenského. Vše důkladně vyšleháme ruční metličkou. Misku s dresinkem před upotřebením necháme "odpočinout" cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.