Dresink s hrubou hořčicí a kaparami podle Ramsaye
10 min.
Ingredience
- 300mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůOcet vinný
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 50gramůKapary
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
75 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
33 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme olivový olej s bílým vinným octem, přidáme hořčici a zamícháme. Z nakládaných kaparů v octě vymačkáme přebytečnou tekutinu a vmícháme je do dresinku, který pak dle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
- 2Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
- 3Tento dresink je vhodný na salát z nových brambor a na některé druhy mořských ryb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.