Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno červené
- 50mililitrůOcet Sherry
- 100mililitrůOřechový olej
- 200mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Tuky
60 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
27 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.
- 2Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
- 3Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.
- 4Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.