Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Tuky
60 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
27 mg
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.
  • 2
    Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
  • 3
    Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.
  • 4
    Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.