Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty
85 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata koktejlová
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceHovězí bujón
- 3lžíceBazalka
- Drobenka
- 100gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo
- 60gramůMandle loupané
- 20gramůOříšky piniové
- 80gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
762 mg
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat.
- 2Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku.
- 3Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.