Drobenkový koláč s broskvemi
105 min.
Ingredience
- 700gramůBroskve
- 250gramůVišně
- 2kusyPomeranče
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 60gramůCukr třtinový
- 60gramůMouka polohrubá
- 60gramůOřechy lískové
- 1lžičkaSkořice mletá
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Broskve a višně zbavíme pecek. Broskve nakrájíme na plátky, společně s višněmi dáme do zapékací mísy. Vymačkáme šťávu z pomerančů, smícháme ji s nastrouhaným zázvorem, medem, škrobem a přimícháme do ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
- 2Cukr, mouku, oříšky, vločky másla prohněteme na drobenku, kterou rozložíme na ovoce a vložíme zpátky do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.