Drobenkový koláč s ovocem
55 min.
Ingredience
- 100gramůOstružiny
- 1špetkaSůl
- 300gramůTřešně
- 150gramůMaliny
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 100gramůRybíz červený
- 200gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr moučkový
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku,cukr,sůl ve velké míse.Přidáme kousky másla a propracujeme v hrubou sypkou směs.
- 2Omyjeme rybíz,třešně,jahody a necháme okapat.Větší jahody překrojíme,rybíz odstopkujeme a třešně vypeckujeme.Ostružiny a maliny nemyjeme-nasákly by vodu.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj ovoce.V hrnku rozmícháme med se šťávou z citronu a pokapeme tím ovoce.Rovnoměrně posypeme drobenkou.Pečeme 25 minut.
- 4Smetanu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.