Drožďová polévka s cibulí

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky.
  • 2
    Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut.
  • 3
    Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.