Drožďová polévka s cibulí
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůDroždí
- 30gramůSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaSůl
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky.
- 2Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut.
- 3Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.