Drožďová polévka se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 100gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1,25litryVoda pitná
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 80gramůKedlubna
- 80gramůKvěták
- 80gramůKapusta hlávková
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.