Drožďová polévka z bujónu
13 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 50gramůČerstvé pekařské droždí
- 2špetkySůl
- 2kostkyBujón hovězí
- 2litryVoda pitná
- 20gramůPetržel kudrnka
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
488 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli drobně nasekáme a v hrnci na rozpáleném sádle zpěníme. Do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání rozpustíme. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vložíme bujón, mícháme do usmažení vajíček. Zalijeme vodou, dobře rozkvedláme a povaříme 10 minut.
- 2Uvařenou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Porce posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.