Dršťky na anglický způsob
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 900gramůDršťky vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 10gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
933 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené dršťky nakrájíme na menší proužky, cibuli nahrubo, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bílou cibuli, necháme zesklovatět, přisypeme dršťky, hrnec přiklopíme a necháme 10 minut dusit. Podlijeme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme petrželkou a bobkovým listem. Necháme projít varem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce mléka. Povaříme 20 až 25 minut a odstavíme.
- 3Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.