Dršťky na florentinský způsob
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1000gramůDršťky vařené
- 300gramůRajčata
- 1kusFeferony
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.
- 2V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.
- 3Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.