Dršťky ve vinné omáčce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi na lžíci sádla osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpek vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme vařené dršťky nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme.
  • 2
    V rendlíku zatím připravíme vinnou omáčku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou a povaříme. Osolíme, zalijeme bílým vínem a dochutíme muškátovým oříškem. Omáčkou zalijeme hotové dršťky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.