Dršťky ve vinné omáčce
45 min.
Ingredience
- 750gramůDršťky vařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůSádlo škvařené
- Na omáčku
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 2gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi na lžíci sádla osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpek vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme vařené dršťky nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme.
- 2V rendlíku zatím připravíme vinnou omáčku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou a povaříme. Osolíme, zalijeme bílým vínem a dochutíme muškátovým oříškem. Omáčkou zalijeme hotové dršťky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.