Drůbeží játra a srdíčka na slanině
50 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1500gramůJátra drůbeží
- 2gramyKmín celý
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůSůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKuřecí srdíčka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
647 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatavé barvy na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře prošleháme.
- 3Uvedeme do varu, přidáme kmín, pepř, srdíčka a dusíme.
- 4Když jsou srdíčka téměř měkká, přidáme spařená játra a vše dodusíme doměkka.
- 5Před koncem dušení pokrm podle potřeby osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.