Drůbeží květáková polévka

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí drůbky dobře omyjeme a uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Přidáme sůl, kmín a vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme a omyjeme karotku, květák a růžičkovou kapustu. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou mrkev, květák, rajče i kapustu přidáme vařit k drůbkům až po 30 minutách. Vaříme přibližně 10-15 minut, dáme pozor, aby květák nebyl rozvařený.
  • 3
    Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme do druhé nádoby, drůbky a mrkev pokrájíme, květák rozdělíme na růžičky.
  • 4
    V hrnci na másle usmažíme světlou jíšku z hladké mouky a zalijeme ji přecezeným vývarem. Mícháme, aby se nevytvořily hrudky a polévku přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, maso, sůl a pepř podle chuti, špetku muškátového oříšku a domácí nudle. Nudle vaříme 3-4 minuty. Nakonec přilijeme smetanu, přimícháme petrželku, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.