Drůbeží květáková polévka
75 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí drůbky
- 1,2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusKarotka
- 120gramůKapusta růžičková
- 1kusRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůNudle domácí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůKvěták
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí drůbky dobře omyjeme a uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Přidáme sůl, kmín a vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme karotku, květák a růžičkovou kapustu. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou mrkev, květák, rajče i kapustu přidáme vařit k drůbkům až po 30 minutách. Vaříme přibližně 10-15 minut, dáme pozor, aby květák nebyl rozvařený.
- 3Když jsou drůbky měkké, polévku přecedíme do druhé nádoby, drůbky a mrkev pokrájíme, květák rozdělíme na růžičky.
- 4V hrnci na másle usmažíme světlou jíšku z hladké mouky a zalijeme ji přecezeným vývarem. Mícháme, aby se nevytvořily hrudky a polévku přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, maso, sůl a pepř podle chuti, špetku muškátového oříšku a domácí nudle. Nudle vaříme 3-4 minuty. Nakonec přilijeme smetanu, přimícháme petrželku, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.