Drůbeží maso s bílým pepřem a zázvorem
45 min.
Ingredience
- 500gramůDrůbeží maso
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKari koření
- 1kusCibule červená
- 1kusJablka
- 100mililitrůMléko kokosové
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží maso (nejlépe prsa) nakrájíme na kousky a opepříme ho, přidáme strouhaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na tenká kolečka, kari koření, sůl a solamyl. Vše spolu promícháme a necháme uležet nejméně 12 hodin.
- 2Naložené kuřecí maso prudce orestujeme ve wok pánvi na másle a olivovém oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a znovu orestujeme. Jako další přidáme jablko nakrájené na čtvrtky nebo větší kousky a pár minut restujeme. Potom pánev se směsí dáme stranou ze sporáku a nalijeme do ní kokosové mléko. Vše ještě promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.