Drůbeží nádivka s panádou
50 min.
Ingredience
- 70mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 500gramůSlepice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do horkého mléka namočíme bílý chléb, osolíme, necháme chvíli nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Vysoušíme za občasného promíchání tak dlouho, až vznikne jemné těsto - panáda. Pánev odstavíme.
- 2K mletému předem uvařenému slepičímu masu přidáme bílky, vychladlou panádu, špetku mletého muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nejlépe rukama vypracujeme hladké těsto. Dáme na 1/2 hodiny do lednice.
- 3Teprve nyní pomalu do nádivky vpracujeme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.