Drůbeží paštika se žampiony
77 min.
Ingredience
- 200gramůJátra drůbeží
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 250gramůDrůbeží maso
- 5gramůCitronová kůra
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky.
- 2Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.
- 3Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 12. 2016
Drůbeží paštika se žampiony
Paštiku jsem pekla v jednoporcových ramekinech. V ingrediencích chybí množství slaniny, která je potřeba k vyložení formy, pro 4 osoby jsem spotřebovala 160 g tenkých plátků anglické slaniny. Paštika je výrazná, moc pěkně voní i chutná. Doporučuju k vyzkoušení :)
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Drůbeží paštika se žampiony
Super!